Ångaloppets tävlingar

Tävlingarna som Ångaloppet erbjuder just nu.

Ångaloppet SuperSprint @StockholmOutdoor

På Gärdet i Stockholm arrangerar vi en dag med mycket swimrun mitt under nationaldagen. Tävla i SuperSprinten på vår varvbana eller testa på swimrun utan att tid eller tävling.

Datum
6 juni, 2015 Försök 08:30-10:30 Finaler 10:45-11:45 Prova på 12:30-15:00 Hela schemat
Start
Sjöhistoriska museet Stockholm
Stockholm Outdoor festivalen
Bana
2 km löpning 400 m simning 4 simsträckor Varvbana med 2 varv
Antal lag
Max 30 i tävlingen Pröva på swimrun: öppet för alla
Kort information
Två personer i varje lag tävlar tillsammans Varvbana vid Stockholm Outdoor Festivalen Sjöhistoriska museet

Ångaloppet sprint

Ångaloppet sprint passar dig som vill ha en utmaning och uppleva Sörmlands vackra natur. Loppet är inte fullt lika krävande som Ångaloppet.

Datum
8 augusti, 2015 14:00
Start
Ånga gård
Bana
10 km löpning 1 km simning 9 simsträckor
Antal lag
300 st

Ångaloppet familj

Låt barnen också vara med och testa swimrun, detta är vår tävling för hela familjen.

Datum
8 augusti, 2015 10:00 för 11-15 år 10:00 för 0-10 år (med en vuxen)
Start
Ånga gård
Bana
2,5 km, 2 simsträckor 11-15 år 1,3 km, 2 sträckor med löpning i vatten 0-10 år

Ångaloppet

Vårt längsta lopp sätter din fysik på prov. Totalt 23 simsträckor med varierad och utmanande löpning.

Datum
9 augusti, 2015 10:00
Start
Ånga gård
Bana
20 km löpning 2 km simning 23 simsträckor
Antal lag
450 st 150 st per klass (gäller till 28 februari 2015)

Ångaloppet SuperSprint @StockholmOutdoor

På Gärdet i Stockholm arrangerar vi en dag med mycket swimrun mitt under nationaldagen. Tävla i SuperSprinten på vår varvbana eller testa på swimrun utan att tid eller tävling. Vi arrangerar även en swimrunclinic under dagen.

Tävlingen arrangeras av Ångaloppet tillsammans med Stockholm Outdoor festivalen.

Tävling


Försök - 08:30-10:30

Tävla i Ångaloppet SuperSprint. I par om två ska ni genomföra 2 varv på vår swimrunbana. Snabbaste lagen i respektive klass går vidare till finalerna Kostnad: avgiftsfritt. Max 30 lag.

Final - 10:45-11:45

De bästa lagen i varje klass går vidare till en final. I finalen är det placeringarna som räknas. Vi har en final per klass.


Pröva på swimrun - 12:30-15:00

Vill du testa på swimrun och köra vår bana utan tid och placering? Vår bana är öppen för den som vill testa under eftermiddagen. Men glöm inte bort att ta med dig en kompis då man inom swimrun tränar och tävlar gemensamt. Det går även att låna våtdräkter av Trispot under dagen (http://trispot.se).

Swimrunclinic - 15:30

Vad ska du tänka på för att göra en snabb växling i swimrun? Nils Zätterström är en av arrangörerna till Ångaloppet och älskar själv sporten. Med en femteplats från ÖtillÖ delar han med sig av sina tips gällande växlingar inom swimrun. Ta med dig våtdräkten eller låna av Trispot och häng med!

Bansträckning

Allmänt om banan samt terrängen

Banan är snabb och lätt. Att vara snabb i växlingar mellan simning och löpning är ett måste om ni vill vara med och slåss om en snabbaste tiden i er klass. I och med att banan är så pass kort så kommer det inte erbjudas någon vätskekontroll under loppet.

Ångaloppet är på plats hela helgen

Ångaloppet har ett tält på mässan hela helgen där du gärna får komma förbi och prata swimrun, tävlingar eller läger. På lördagen har vi alla våra aktiviteter men vi kommer även vara på plats på söndagen, då utan swimrunbanan.

Schema för dagen

Tid
08:30-10:30försök Ångaloppet SuperSprint
10:45Damfinal Ångaloppet SuperSprint
11:15Mixfinal Ångaloppet SuperSprint
11:45Herrfinal Ångaloppet SuperSprint
12:30Öppen bana, testa på swimrun utan att tävla
15:00Swimrun clinic med Nils Zätterström

Obligatorisk utrustning

Våtdräkt

Otillåten utrustning

Paddlar


Anmäl dig nu

Ångaloppet sprint

Vill du testa swimrun men du kanske inte riktigt vill börja med ett drygt två mil långt lopp? Vill du uppleva Sörmlands vackra natur? Då är Ångaloppet Sprint loppet för dig. I lag om två personer springer ni på grusvägar, genom hagar och snårig skog samt simmar i insjö och hav.

Ångaloppet sprint är 11 kilometer terränglöpning varav 1 kilometer är simning fördelat på totalt 9 simsträckor. Start, varvning och målgång sker vid Ånga Gård drygt en mil utanför Nyköping. Banan tar deltagarna först på en tur norrut för ett dopp i insjön Ången. Sedan efter varvning vid Ånga Gård tar sig lagen ner mot havet och ut mot Leholmen och Kalvholmen innan man tar sig tillbaka mot Ånga Gård för målgång.

Generic placeholder image

Start

Ångaloppet sprint 2015 går av stapeln lördagen den 8 augusti och man kan ställa upp i klasserna dam, herr eller mix. Antalet lag är begränsat till 300 stycken. Starten sker klockan 14:00.

Bansträckning

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är snitslad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 9 stycken och den längsta är 190 meter och den kortaste cirka 30 meter. Längs med banan finns det tre vätskekontroller.

Spärrtider

Vid den tredje vätskekontrollen kommer lagen senast behöva passera efter två timmar. Lagen som inte lyckas med det kommer få åka båt till fastlandet där de där får ta dig tillbaks till Ånga Gård.


Anmäl dig nu

Ångaloppet familj

Ångaloppet familj är en swimrunfest för barn och ungdomar i åldern 0-15 år. Här har vi varken placeringar eller tidtagning, det viktiga är att ha kul och att göra sitt bästa. Du kan springa snabbt, ta det lugnt eller jogga runt med dina kompisar eller föräldrar. Kom till Ånga lördagen den 8 augusti 2015 för att vara med!

Start

Ångaloppet familj 2015 går av stapeln lördagen den 8 augusti på Ånga gård. Den yngre klassen (0-10 år) startar kl 11:00 och den äldre klassen (11-15 år) startar kl 10:00.

Generic placeholder image

Bansträckning, 0 - 10 år


Banan för den yngre klassen (0-10 år) är på 1,3 km. I denna klass springer lagen i vattnet där det är långgrunt, så det är inget tvång att du ska vara simkunnig för att kunna ställa upp i denna klass. Det kommer vara totalt 2 vattenhinder på ca 70m vardera.

Bansträckning, 10 - 15 år


Banan för den äldre klassen (11-15 år) är på 2,5 km. I denna klass har vi två simsträckor som är på ca 100 m vardera. För att kunna vara med i tävlingen måste du vara simkunnig och ha tagit simborgarmärket.

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och gärden. Banan är snitslad hela vägen och vid vattnet är det tydligt hur lagen ska simma eller springa.

Allmänt om lagen

I Ångaloppet familj tävlar alla i lag om två personer, precis som i Ångaloppet. I den yngre klassen (0-10 år) ska en i laget vara 0-10 år gammal och den andra lagmedlemmen måste vara över 18 år gammal. I den äldre klassen (11-15 år) måste minst en i laget vara 11-15 år gammal, den andra lagmedlemmen kan vara 11 år eller äldre.

Badmössa och medalj

I Ångaloppet familj behandlas alla som tar sig i mål som segrare och alla som ställer upp får givetvis en badmössa och en medalj. Utöver det bjuds det på frukt och dryck vid målgång.

Så här långt kör du swimrun

0 - 10 år (född 2015-2005):

Familjelag yngre klassLöpningLöpning i vatten
Sträckor totalt1000 m140 m

11- 15 år (född 2004-2000):

Familjelag äldre klassLöpningSimning
Sträckor totalt2500 m200 m
Generic placeholder image

Anmäl dig nu

Ångaloppet

Din styrka och uthållighet sätts på prov under tuff terränglöpning – din förmåga att behålla lugnet och vara fokuserad ställs på sin spets då du simmar och navigerar i öppet vatten. 20 km terränglöpning, 2 km simning, 12 öar och kobbar gör Ångaloppet till ett annorlunda och vackert lopp i Sörmlands skärgård. I lag om två springer ni på grusvägar, genom hagar och snårig skog samt simmar i insjö och hav. Ångaloppet 2015 blir den femte upplagan av Ångaloppet. Varmt välkomna att utmana er själva.

Start

Ångaloppet 2015 går av stapeln söndagen den 9 augusti och man kan ställa upp i klasserna dam, herr eller mix. Första starten sker klockan 10:00.

Bansträckning

Allmänt om banan samt terrängen

Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är snitslad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 23 stycken och den längsta är 230 meter och den kortaste cirka 30 meter. Längs med banan finns det fem vätskekontroller.

Spärrtider

Lagen måste ha passerat vätskekontrollen på Rensholmen senast 3 timmar och 45 minuter efter start.

Seedningsgrupper

Seedningsgrupper har vi för att lag med likvärdiga meriter ska få starta i samma startgrupp. Meddela din tidigare placering från swimrun-tävlingar alternativt resultat från andra idrotter när du anmäler dig. Tabellen nedan visar vilka tidigare placeringar som krävs för respektive seedningsgrupp, resultat från Ångaloppet och andra swimrun-tävlingar är prioriterade.

Grupp 0Grupp 1Grupp 2Grupp 3
Placering i Ångaloppet 2014≤ 10≤ 15≤ 30-
Placering i Ångaloppet 2013≤ 3≤ 8≤ 20-
Placering i någon av *≤ 3≤ 8≤ 20-

* Kustjagaren, Engadin swimrun, Utö swimrun, ÖtillÖ, Borås swimrun, Stockholm swimrun eller Rockman swimrun under 2014 (eller 2015 för de tävlingar som går av stapeln innan Ångaloppet 2015)

Till grupp 3 kan ni söka med hjälp av meriter från Ångaloppet, Ångaloppet sprint eller annan swimruntävling. Det går även att söka in på meriter från andra sporter, så som triathlon, löpning, simning, orientering och multisport Lag där minst en person har deltagit i minst tre Ångalopp är välkomna till denna startgrupp Startgrupp 4-6.

Om ditt lag inte meddelade sina meriter i samband med anmälan kan ni mejla in era meriter i efterhand till info@angaloppet.se. Vi måste senast en vecka innan start ha information om era meriter för att kunna placera er i rätt startgrupp.


Anmäl dig nu